Питання – відповіді Які зміни відбулися з питань компенсації роботодавцям витрат на оплату праці переселенців?

  • 210

 

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 735 «Про особливості реалізації державної політики у сферах зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час воєнного стану та після його припинення або скасування» (набрала чинності 02.07.2022) унормовано низку питань у сфері зайнятості та страхування на випадок безробіття. 

Зміни, зокрема, внесені також до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331 (далі - Порядок).

Цими змінами встановлено, що одним із додатків до заяви про надання компенсації є копія наказу про працевлаштування особи або документ, що підтверджує працевлаштування особи на умовах, передбачених пунктом 2 Порядку.  Раніше ж необхідно було надавати одночасно копію наказу і документ, що підтверджує відповідне працевлаштування. 

Також визначено, що у разі підтвердження за результатами додаткової перевірки факту невідповідності роботодавця або працівника вимогам Порядку (що були отримані за результатами верифікації, здійсненої Мінфіном) після прийняття регіональним центром зайнятості рішення щодо надання компенсації витрат таке рішення скасовується. У такому випадку кошти, виплачені роботодавцю, підлягають поверненню.

Примітка. Ознайомитися з текстом зміненого Порядку можна на парламентській вебсторінці за посиланням https://cutt.ly/pLZtx2I 

#Електронний_кадровий_клуб #питання_відповіді #служба_зайнятості