"22 вересня відбувся виїзний семінар з національно-патріотичного виховання заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів Олександрійської ОТГ в с.Попельнасте

  • 419

Фото без опису

 

"22 вересня відбувся виїзний семінар з національно-патріотичного виховання заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів Олександрійської ОТГ в с.Попельнасте (культурно-освітній центр "Толока", створений за підтримки сільського голови Олега Волянського).

Ще на під'їзді до села, біля старовинного кургану та реконструкції козацької вежі, 25-х учасників семінару гостинно зустрів перший заступник сільського голови Олександр Труш та ініціатор й ідейний натхненник створення культурного центру в Попельнастівській громаді Валерій Жванко. Вони розповіли про свою ОТГ, історичну місцину, де 1648 року відбулася битва під Жовтими Водами національно-визвольного руху Богдана Хмельницького та ідею національного відродження української культури серед населення.

Унікальними та захоплюючими є експозиції культурно-освітнього центру "Толока", які несуть український меседж, показують важку долю українського селянства, розкривають духовні скарби наших предків. Усе це вміло показує його дружня команда однодумців: начальник відділу культури, туризму, молоді, спорту та культурної спадщини Михайло Ковальчук, бібліотекар та керівник лялькового театру Зінаїда Жванко, керівник будинку культури Ольга Чорнобривець.

Дух творчості, інтерактивні ідеї та експонати, артефакти минулої спадщини наповнюють невеличку споруду "Толока", яка оживає і ділиться своїми скарбами під жвавими розповідями екскурсовода.

Ми побачили унікальний подарунок, дорогу та знакову ілюстровану книгу історії українського козацтва "Україна - козацька держава", найбільший пам'ятник Т.Шевченку в Кіровоградській області та познайомилися зі справжніми патріотами рідного краю, які радували своєю творчістю, відкритістю та бажанням ділитися своїми здобутками.

Дякуємо керівництву Попельнастівської ТГ за організацію творчо-пізнавальної зустрічі для освітян."

З допису Олени Губль