За рахунок яких коштів виплачується роботодавцям компенсація за працевлаштування осіб з інвалідністю?

  • 152

Компенсація на працевлаштування зареєстрованих безробітних – осіб з інвалідністю виплачується за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Це питання врегульоване пунктом 7 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124. Визначено, що у разі працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних компенсації виплачуються за рахунок та в межах коштів, передбачених на ці цілі в бюджеті Фонду соціального  захисту осіб з інвалідністю.

Також зазначимо, що постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого                 2023 року № 120 “Деякі питання соціального захисту осіб з інвалідністю” (набрала чинності 14 лютого 2023 року) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на соціальний захист осіб з інвалідністю. Пунктом 4 цього Порядку визначено, що бюджетні кошти (кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою “Соціальний захист осіб з інвалідністю”) спрямовуються, серед іншого, для фінансування заходів сприяння зайнятості осіб з інвалідністю, визначених статтями 24-1 і 26, частиною другою статті 27 Закону України “Про зайнятість населення” (працевлаштування осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб) 

Постанова Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2023 року № 120 на урядовій вебсторінці за посиланням http://surl.li/exphh

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування . Контакти тут http://surl.li/emipw

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir


#Електронний_кадровий_клуб #служба_зайнятості