Страхові випадки травмувань та захворювань

  • 705

Фото без опису

 

Олександрійське відділення Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області інформує.

 

Протягом 1 півріччя 2021 року у Олександрійському відділенні Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (далі відділення) зареєстровано 10 страхових випадків травмувань та захворювань, що сталися на підприємствах, установах, організаціях міста Олександрії та Олександрійського району, в тому числі 4 нещасних випадки (НВК «ЗНЗ  І-ІІІ ступенів №19 – ДНЗ «Лісова казка», ПП «ГРАНТ-БУД», КП «Центральна міська лікарня                               м. Олександрії» Олександрійської міської ради, ТОВ «Олександрійський Цукровий Завод»)  та 6 гострих професійних захворювань-випадків інфікування медичних працівників на COVID-19. Гострі професійні захворювання встановлені: 1 випадок у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійської міської ради», 4 випадки у КНП «Олександрійська центральна районна лікарня Олександрійської міської ради» та 1 випадок у КНП «Петрівська центральна лікарня» Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Протягом 1 півріччя 2021 року проведенні та закінчені розслідування нещасного випадку, що стався в управлінні культури і туризму Олександрійської міської ради, 11 випадків захворювання медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 у КНП «ЦПМСД Олександрійської міської ради», 13 випадків такого ж захворювання по КНП «Олександрійська ЦРЛ Олександрійської  міської ради» та 3 випадки, з яких один випадок смерті у КНП «Петрівська центральна лікарня» Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області. Комісіями з розслідування дані випадки визнанні не пов’язаними з виробництвом.

Станом на 01.07.2021 року триває розслідування 10 випадків гострого професійного захворювання на COVID  - 19 серед медичних працівників КНП «Олександрійська ЦРЛ Олександрійської  міської ради», в тому числі один випадок гострого професійного захворювання зі смертельним наслідком.

За видом події розподіл нещасних випадків відбувся наступним чином: один нещасний випадок віднесений до падіння потерпілого під час пересування, інший - дія рухомих і таких, що обертаються, деталей обладнання, машин і механізмів, ще один  - падіння предметів, матеріалів, дерев, гілок дерев, матеріалів, інструментів, пристроїв тощо та дорожньо-транспортна пригода на дорогах загального користування. За видом події гострі професійні захворювання віднесенні до інших з приміткою пандемія COVID  - 19.

 Відповідно до проведеного аналізу основних причин  нещасних випадків та гострих професійних завхворювань (по актам Н-1) за 1 півріччя 2021року  - технічні причини складають 10% (один випадок), організаційні причини 30% (три випадки), техногенні, природні, екологічні та соціальні причини встановлені у шести випадках - 60%, психофізіологічні причини відсутні.

Протягом 1 півріччя 2021 року до відділення повідомлення за формою      П-3 про встановлення професійного захворювання працівникам підприємств, організацій, установ не надходили. Професійна патологія не реєструвалася з 2018 року, отже рівень професійної захворюваності є сталим на протязі даного періоду.