До уваги платників податків – щодо листування контролюючого органу з платниками податків через ІКС «Електронний кабінет»

  • 19

До уваги платників податків –  щодо листування контролюючого органу з платниками податків через  ІКС «Електронний кабінет»

Олександрійська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що на платформі ДПС функціонує «Електронний кабінет платника податків», та пропонує скористатися перевагами у спілкуванні та отриманні інформації за допомогою цього сервісу.

Платники податків, у тому числі громадяни, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті, можуть  здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Крім того, можна отримувати податкові повідомлення-рішення по майнових податках, подавати декларації про майновий стан, листування з ДПС тощо.

Для подання Заяви про бажання платників податків отримувати документи через Електронний кабінет необхідно слідувати наступній інструкції:

1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету платника за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

2. Перейти до розділу «Додатково», вкладка « Ведення звітності».

3. Вибрати форму заяви J/F391602 та натиснути кнопку «Створити».

4. Вибрати рік, місяць, у якому формується заява, заповнити форму, в тому числі обов'язково зазначивши електронну пошту платника податків.

5. Підписати Заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

6. Відправити підписану Заяву до контролюючого органу.

За необхідності отримання детальної інформації просимо звертатися за консультацією до Центру обслуговування платників Олександрійської державної  податкової  інспекції  або  за  корпоративним  телефоном +380970535384.