Олександрійський ліцей готуватиме операторів цивільних дронів: навчитися може кожен

  • 26

Фото без опису

В Олександрії, що на Кіровоградщині, в аграрному ліцеї навчатимуть на операторів цивільних дронів. Така можливість доступна всього у семи профтехах України.

За інформацією Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, навчальну програму “Оператор цивільних дронів”  цього року реалізують у семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

“Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії”, – зазначав Федоров.

У відповідь на інформаційний запит “Гречки” заступник директора департаменту освіти Кіровоградської ОВА Володимир Таборанський повідомив, що на Кіровоградщині цей курс реалізовуватимуть в Олександрійському професійному агрорному ліцеї.

Курс “Оператор цивільних літальних безпілотних апаратів”  короткотривалий  та доступний як для учнів ліцею, так і для людей, які там не навчаються.

“Для учнів ліцею курс безоплатний. Для юридичних та фізичних осіб він є платним, вартість – 8500 гривень. По закінченні курсу слухачі виконують залікову роботу, за результатом захисту якої отримують сертифікат”, – пояснює у відповіді Володимир Таборанський.

Курс надає базові теоретичні знання та практичні навички у керуванні цивільними дронами, які використовуються у сільськогосподарській галузі України.

Загалом курс триває 60 годин, із яких 13 годин теорії та 47 годин практичних  занять. По закінченню курсу.

Ліцей розташований у селищі Приютівка. Записатися на курс можна за телефоном: 0967739042 (Братченко Сергій Григорович).

Нагадаємо, навчитись літати на дронах можуть і діти у Кропивницькому, відвідавши “Простір хоробрих”.

Є бажання опанувати інші професії? До ваших послуг державна служба зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості