У якому розмірі надається роботодавцям компенсація за працевлаштування окремих категорій молоді?

  • 59

Фото без опису

 

Нагадаємо, що 29 квітня 2023 року набрали чинності норми Закону України “Про зайнятість населення” та Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124, в частині надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних щодо окремих категорій молоді. До цих категорій належать особи:

віком до 25 років, що сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; 

віком до 35 років, при працевлаштуванні на перше робоче місце; 

звільнені із строкової або альтернативної служби, при працевлаштуванні на перше робоче місце після такого звільнення.

Відповідно до частини 4 статті 29 вказаного Закону та пункту 6 зазначеного Порядку роботодавцю, який за направленням філії обласного центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного вищенаведених категорій, компенсуються 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виплати, за відповідну особу на місяць.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” (ознайомитись з його текстом можна на парламентській вебсторінці) розмір мінімальної заробітної плати складає 6700 грн.

Тож, розмір компенсації за 1 місяць за 1 особу складає 3350 грн.

Закон України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” за посиланням 

https://is.gd/z6F65d 

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

#Електронний_кадровий_клуб #служба_зайнятості