Попередження про необхідність дотримання правил електробезпеки під час відпочинку та риболовлі на водоймах, що знаходяться поблизу повітряних ліній або перетинаються з ними

  • 2299

Фото без опису

В зв’язку з збільшення кількості нещасних випадків зі смертельними наслідками, пов’язаних із потраплянням сторонніх осіб під дію електричного струму, керівництво Олександрійського  РЕМ попереджає про необхідність дотримання правил електробезпеки під час відпочинку та риболовлі на водоймах, що знаходяться поблизу повітряних ліній або перетинаються з ними. 

 

Інформація про смертельний нещасний випадок зі сторонньою особою на енергетичному обладнанні АТ ,,Житомиробленерго”

1. Дата і час нещасного випадку: 02 липня 2022 року.  

2. Місце, де стався нещасний випадок: ПЛ-110 кВ ,,Ігнатпіль-Овруч”, проміжок опор №101-102.

3. Відомості про потерпілого: Зайчук Олександр Андрійович,  12 січня 1971 р.н., розлучений, неповнолітніх дітей немає, мешканець с.Раківщина Коростенського району.

4. Обставини нещасного випадку:

02.07.2022 року о 12 год. 05 хв. заступнику головного інженера Овруцького РЕМ було повідомлено по телефону про те, що під ПЛ-110 кВ ,,Ігнатпіль-Овруч” у проміжку опор № 101-102, біля села Мала Фосня Коростенського району лежить невідомий чоловік з рибальським знаряддям без ознак життя. Ймовірно потерпілий допустив наближення на недопустиму відстань вудками піднятими до верху, до проводу однієї з фаз ПЛ-110 кВ, що знаходився під напругою і був смертельно уражений електричною дугою. На місце події було викликано працівників поліції та швидку допомогу, яка констатувала смерть потерпілого. 

Обставини випадку з’ясовуються.

Для недопущення аналогічних нещасних випадків:

1. Дане інформаційне повідомлення опрацювати з оперативним, оперативно-виробничим та виробничим персоналом АТ „Житомиробленерго”.

Термін – 08.07.2022 р.

2. Провести перевірку наявності попереджувальних та заборонних плакатів, якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі та у разі необхідності поновити їх.

Термін –01.08.2022 р.

3. Під час виконання заходів щодо профілактики електротравматизму серед населення на енергетичному обладнанні АТ ,,Житомиробленерго”, які передбачені наказом по Товариству від 19.01.2022р. №14, посилити увагу на профілактику електротравматизму серед населення під час рибальства, а саме зазначати, що необхідно:

- на риболовлі  бути уважними та пам’ятати· про небезпеку перебування поблизу ЛЕП;

- пам’ятати про заборону вилову риби в охоронних зонах електричних мереж, під· проводами повітряних ліній електропередач;

- дотримуватись вимог попереджувальних та заборонних плакатів,· якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередач!

Термін – постійно.

Директор департаменту з охорони праці А.В. Горбачевський 


ПОВІДОМЛЕННЯ 
про нещасний випадок зі сторонньою особою на енергетичному обладнанні АТ ,,Житомиробленерго” 

1. Дата і час нещасного випадку: 16 липня 2022 року, час 20 год. 20 хв.
2. Найменування підприємства, органу виконавчої влади, до сфери управління якого належить підприємство: АТ „Житомиробленерго”;
3. Код підприємства згідно з ЄДРПОУ-22048622; 
Основний код за КВЕД-35.13;
4. Місце, де стався нещасний випадок (виробництво, цех, дільниця) ПЛ-10 кВ ,,Кам’янка”, проміжок опор №44-1 , відгалуження №3 на КТП-160. 
5. Відомості про потерпілого:
прізвище, ім’я та по батькові – Кравченко Олександр Миколайович
дата народження (число, місяць, рік) – 05.02.1951 р.н.
мешканець с. Півні, Фастівського району, Київської області.
6. Стислий опис обставин і ймовірні причини нещасного випадку (згідно з класифікатором, зазначеним у додатку 9 до Порядку проведення розслідувань та ведення обліку нещасних випадків):
16.07.2022 року о 20 год. 20 хв. головному інженеру Попільнянському РЕМ  було повідомлено по телефону від чергового диспетчера Попільнянького РЕМ, про те, що у дощ під проводами  ПЛ-10 кВ ,,Кам’янка” проходив чоловік із зібраною рибальською вудкою піднятою до верху. Під час проходження під проводами ПЛ-10 кВ, наблизився на недопустиму відстань до проводів даної повітряної лінії і був уражений електричним струмом. На місце події було викликано працівників поліції та швидку допомогу, яка констатувала смерть чоловіка. 
Обставини справи з’ясовуються.
7. Відомості про кандидатури представників підприємства, установи або організації та його уповноваженого органу чи наглядової ради (у разі утворення), запропоновані для включення до складу спеціальної комісії _________________________________________________________
8. Дата і час передачі інформації - 16 липня 2022 року, час 21 год. 55 хв.
9. Причина несвоєчасної передачі повідомлення________________________________________

Директор департаменту з охорони праці АТ „Житомиробленерго”  А.В. Горбачевський