Стихійна торгівля це небезпечно!!!

  • 281

Фото без опису


Проблема стихійної торгівлі продуктами харчування набуває найбільших масштабів, адже саме зараз погода створює сприятливі умови для розвитку хвороботворних мікроорганізмів у продукції, яка реалізується без дотримання температурного режиму. Особливо це стосується молочних, рибних та м’ясних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. Товар у таких місцях реалізується без дотримання належного температурного режиму, не пройшовши лабораторний контроль, без належного пакування, що убезпечувало б продукцію від забруднення, а також без супровідних документів, які  засвідчують безпечність продукту. Водночас особи, які продають товар з рук, не мають умов для дотримання правил особистої гігієни, що вкрай важливо при поводженні з продуктами харчування.
Олександрійсько-Приютівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає: харчові продукти рослинного і тваринного походження, які реалізуються на стихійних ринках, є потенційно небезпечними для споживання. Свіжу сільськогосподарську продукцію краще купувати на агропродовольчих ринках, де її безпечність підтверджена експертними висновками державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби, а також в офіційних торгових мережах, де наявні супровідні документи на товар, що гарантують підтверджують його безпечність.
На жаль, покупці не замислюються про якість цих продуктів, які вони купують на стихійних ринках та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались, та як транспортувались. Не лякає наших громадян і бруд, що летить на продукти з вулиці, від машин та з під ніг перехожих.
При цьому кожен повинен розуміти, що сам винний у своїй хворобі, якщо придбав небезпечний продукт на стихійному ринку. 
Бережіть своє здоров’я та життя рідних та близьких Вам людей!

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександрійсько - Приютівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській область.