Поліцейські офіцери Попельнастівської сільської територіальної громади на шістнадцятій сесії Попельнастівської сільської ради восьмого скликання провели звіт щодо їхньої діяльності за 2021 рік

  • 767

Фото без опису

 

Поліцейські офіцери Попельнастівської сільської територіальної громади на шістнадцятій сесії Попельнастівської сільської ради восьмого скликання провели звіт щодо їхньої діяльності за 2021 рік.

Перед початком звітування поліцейські ознайомили депутатів з інтерактивним радаром табло контролю швидкості і наголосили на пріорітеті його встановлення на території громади.

Було зазначено, що в 2021 році збільшилась кількість розкритих крадіжок. В 2020 році їх було розкрито -2, а в 2021 — 3.

Також, на відміну від 2020 року, у 2021 році виявлено вже не лише факти зберігання наркотичних засобів, але й факт їх вирощування за місцем проживання.

Протягом 2021 року офіцерами було виявлено та зафіксовано 115 адміністративних правопорушень у сфері громадської безпеки, з яких найбільше вчинялось домашнє насильство.

Щодо порушень у сфері безпеки дорожнього руху, то з 56 порушень правил дорожнього руху мається 7 фактів керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння. Отже, не зважаючи на меншу кількість виявлених порушень на відміну від 2020 року викликає занепокоєння, адже не дивлячись на збільшення санкції покарання, деякі особи продовжують керувати транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння, що становить небезпеку для інших осіб.

Також у звіті було зазначено, що в цьому році на території громади був виявлений факт незаконної порубки дерев, яка завдала шкоди громаді на 350 тисяч гривень. Осіб, які вчинили дане порушення, було затримано на місці злочину та в подальшому кримінальне провадження відносно останніх буде розглянуте в Олександрійському міськрайоному суді.

Поліцейські офіцери в ході свого виступу звертались до депутатів і старост сіл і наголошували, що мають вже факти складення ними протоколів за порушення правил благоустрою, прийнятих Попельнастівською сільською радою. Тож, якщо такі факти будуть ними помічені, вони мають фіксувати їх та надавати про це інформацію офіцерам.

Адже, як зазначили поліцейські в кінці звіту :"Тільки разом ми створимо громаду безпечною".