Заходи соціального захисту населення у січні- листопаді 2021 року

  • 196

Фото без опису

 

Ситуація на ринку праці м. Олександрії та Олександрійського району характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг (16,1 %), менеджерів та професіоналів (29,5%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (13,4%), кваліфікованих робітників з інструментом (22,3%), фахівців (8%), та найпростіші професії (10,7%).

 

Станом на 1 грудня 2021 року на обліку в центрі зайнятості перебувало  1,5 тис. осіб, з яких 67,9 % складали жінки, 28,9 % – молодь віком до 35 років, кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 23,7 % зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями.

Загалом на обліку в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості у січні- листопаді 2021 року перебувало 6,2 тис. безробітних, з них набули статус безробітного безпосередньо у листопаді  місяці – 0, 274 тис. осіб.

Протягом січня- листопада 2021 року за сприяння Олександрійського міськрайонного центру зайнятості отримали роботу 2039 осіб, з них 1834 зареєстрованих безробітних громадян. Брали участь у громадських та інших  роботах тимчасового характеру – 389 осіб; проходили професійне навчання за направленням Олександрійського міськрайонного центру зайнятості – 289 осіб.

Станом на початок грудня 2021 року 1,2 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

Станом на 1 грудня 2021 року кількість вакансій у базі даних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості становила - 112. У середньому на одну вакансію претендувало 13 осіб.

На сьогодні затребувані на ринку праці: спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування), фармацевт, вчителі закладу загальної середньої освіти, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, соціальні робітники, монтери колії, водії автотранспортних засобів, трактористи, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах, сторожі, охоронники та інші.

Інформацію підготував відділ інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості