Сьогодні "Толоці" виповнюється три роки

  • 262

Фото без опису

 

Сьогодні "Толоці" виповнюється три роки. 19 жовтня 2018 року відбулося урочисте відкриття Культурно-освітнього Центру "Толока". Центру, який будувався на самому краєчку Кіровоградського "глобусу". Будувався силами всієї Попельнастівської громади, багатьох волонтерів та з постійною допомогою Юрія Анатольєва, директора СТОВ ім. Шевченка і багатьох працівників цього господарства.

Центр будувався для потреб маленького села. Тоді, у 2017 році, ніхто в селі навіть мріяти не міг, що "Толоку" відвідають і отримають в ній позитивні емоції десятки делегацій і сотні людей не тільки з Кіровоградщини і різних куточків України, але й закордонні гості.

Центр став героєм багатьох газетних, радіо та телевізійних репортажів, місцем проведення декількох всеукраїнських заходів, різноманітних урочистих подій та зустрічей. Він продовжує створювати нові проекти та сенси, залишається місцем реалізації нових ідей і мрій дорослих та дітей, і позитивно впливає на громадськість. Колекція Центру формувалася багато років учасниками туристично-краєзнавчого гуртка, колишніми і нинішніми жителями села, старожилами, меценатами і продовжує поповнюватися новими експонатами.

Ідея створення "Толоки" та реалізація цього проекту належить голові Попельнастівської сільської ради Олегу Волянському та вчителю Валерію Жванку.

P.S. Вперше публікуємо фотографії про підготовчі роботи, що тривали майже півтора роки.