Прийомна сім’я з Дніпропетровщини безоплатно отримала будинок

  • 301

 

Щоб маленькі громадяни нашої країни зростали здоровими та щасливими, подружжя з смт Царичанка, що на Дніпропетровщині, створило прийомну сім’ю, в якій проживають та виховуються шестеро дітей. Звісно, така родина потребує підтримки від держави, яка не залишається осторонь.

Наприклад, відповідно до пункту 14 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби» від 11.07.2002 № 985, конфісковане майно, не реалізоване у порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження», може бути безоплатно передане.

Так, на виконанні в Царичанському відділі державної виконавчої служби у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) перебуває виконавче провадження з примусового виконання  рішення щодо конфіскації всього майна боржника на користь держави. В ході виконавчих дій встановлене, що боржнику на праві власності належить житловий будинок загальною площею 117,3 кв.м., розташований в смт Царичанка (Дніпропетровська область).

Згідно з вимогами чинного законодавства у сфері примусового виконання рішень державним виконавцем відділу ДВС вжиті заходи щодо опису й арешту вказаного майна з метою його подальшої реалізації шляхом проведення електронних торгів («СЕТАМ»). Однак будинок не був проданий, в результаті чого керівником відділу на розгляд комісії винесена пропозиція щодо безоплатної передачі вказаного майна.

Після прийняття рішення про безоплатну передачу нереалізованого конфіскованого майна, розміщення відповідної інформації на веб-сайті
з питань реалізації арештованого державними виконавцями майна, та розгляду заявок, які надходили впродовж місяця від бажаючих безоплатно отримати вказане майно, комісією вирішено передати житловий будинок
площею 117,3 кв.м.  прийомній сім’ї з смт Царичанка.

Так, завдяки неупередженим, ефективним та своєчасним діям державного виконавця Царичанського відділу державної виконавчої служби у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) рішення суду виконане, а житлові умови багатодітної родини покращені.

Перелік нереалізованого конфіскованого майна, яке пропонується на безоплатну передачу, розміщений на сайті ДП «СЕТАМ» ?? https://setam.net.ua , в розділі «Безоплатна передача».

Роз’яснення щодо порядку передачі вказаного майна — за посиланням ?? https://bit.ly/3jiWGzB 

#ДВС_Дніпропетровщина