20 жовтня 2021 року о 15.30 у м.Кропивницький у приміщенні ОДА відбудеться круглий стіл «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COV1D-19 згідно з Дорожньою картою та виконання в Україні».

  • 1240

 

Фото без опису

 

АНОНС

Круглого столу

Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з
Дорожньою картою та їх виконання в Україні

Кіровоградська область

20 жовтня о 15:30 ум.Кропивницький в приміщенніКіровоградської обласної адміністрації (Площа Героїв Майдану, 1) відбудеться круглий стіл «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні». Захід відбудеться у змішаному офлайн та онлайн форматі з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Мета круглого столу: обговорення необхідних заходів на рівні регіону з долученням регіонального керівництва, медичної спільноти і громадськості в цілому для виконання стратегій із COVID-19 вакцинації, зазначених у Дорожній карті, та покращення охоплень у пріоритетних групах. Проактивне долучення місцевої влади та громад для адвокації вакцинації пріоритетних груп.

Завдання круглого столу: висвітлити приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп - медичних працівників і осіб старше 60 років від COVID-19; розробити рекомендації в рамках співпраці для підвищення прихильності до вакцинації від COVID-19 населення Кіровоградської області.

Питання до обговорення:

  1. Актуальний стан захворюваності та вакцинації від COVID-19 в області.
  2. Покращення доступу до інформації з вакцинації від COVID-19 і наданню послуг для літнього населення, і в тому числі, в сільській місцевості.
  3. Шляхи підвищення мотивації медиків та літнього населення до вакцинації від COV1D-19. Рекомендації для роботи з різними верствами населення.
  4. Проактивне долучення місцевої влади та громад до проведення вакцинації від COVID-19 і надання інформації, що ґрунтується на доказовій медицині, для пріоритетних груп із фокусом на людей літнього віку. Приклади успішних кейсів.

Модератор : Тимофій Бадіков, виконавчий директор ГС “Коаліція за вакцинацію”

До участі в круглому столі запрошені:

  • Лісота Андрій Андрійович, заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації;
  • Рибальченко Олег Миколайович, директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації;
  • Касьяненко Іван Іванович, генеральний директор комунального некомерційного підприємства "Регіональний центр громадського здоров'я Кіровоградської обласної ради";
  • Оперчук Надія Іванівна, в.о. генерального директора державної установи "Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України";
  • Олександра Каркігценко, аналітикиня інформаційно-статистичної звітності щодо перебігу вакцинально!' кампанії проти COVID-19 при МОЗ України
  • Володимир Біруля, Радник міністра охорони здоров'я, керівник комунікаційного центру вакцинації від COVID-19
  • ВусалаАллахвердієва, технічний спеціаліст Бюро ВООЗ в Україні
  • Федір Лапій, ГоловаНаціональної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ)
  • Тетяна Башкатова, директор департаменту фармаконагляду ДЕЦ України
  • Андреева Лариса Миколаївна - голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Кіровоградської обласної ради;
  • Войний Анатолій Віталійович, голова Громадської ради при Кіровоградській ОДА;
  • Балакірєва Світлана Миколаївна - керуюча справами виконавчого комітету Кропивницької міської ради;
  • Макарук Оксана Олександрівна, начальник управління охорони здоров'я Кропивницької міської ради;
  • Береза Віталій Миколайович, голова Онуфріївської громади Олександрійського району Кіровоградської області;
  • Горобець Людмила Миколаївна, головний лікар комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївської селищної ради".

 

Круглий стіл відбудеться в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу. Адвокаційна кампанія спрямована на покращення інформованості серед пріоритетних груп населення щодо вакцинації від C0VID-19 і створення додаткових можливостей для досягнення високих охоплень серед медичних працівників і літнього населення.

Контакти для отримання додаткової інформації: Андріяш Ірина (099) 554 0705, Кукуєвицька Олена (067) 423 64 17, info@vaccine.org.ua