ДПС забезпечує інформаційну та консультаційну підтримку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування

  • 199

 

В Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни мають можливість задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, та почати свою податкову історію з «чистого аркуша».

Декларацію можна подати у будь-який зручний час через Електронний кабінет платника податків. Зі всією інформацію щодо одноразового добровільного декларування можна ознайомитися у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Для широкого інформування платників податків ДПС запроваджено інформаційну кампанію з питань одноразового добровільного декларування.

Так, з початку липня цього у рамках інформаційної кампанії року органами ДПС підготовлено та розміщено на вебпорталі ДПС понад 3,1 тис. інформаційних повідомлень,  проведено 1,9 тис. публічних заходів, 938 сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», на інформаційних стендах розміщено 1,6 тис. повідомлень. Для підвищення рівня обізнаності платників щодо процедури подання декларації створено понад 800 видів тематичної продукції, загальний тираж якої склав 98,7 тис. примірників, ЗМІ надано майже 500 інтерв’ю та коментарів керівників ДПС та її територіальних органів.

Консультативну допомогу громадяни також можуть отримати в центрах обслуговування платників та звернувшись до контакт-центру податкової (тел. 0-800-501-007).