В Червонокам'янську лабораторію було придбано і встановлено спеціальні медичні прилади

  • 852

Фото без опису

 

Будь-яке лікування починається з обстеження. А будь-яке обстеження починається з аналізів. Поїздка ж з далекого села для здачі аналізів перетворюється на справжнє випробування. Бо відстань до районної лікарні, час роботи лабораторії та графік руху автобусів не завжди співпадають. Віднині і вперше для жителів Попельнастівськї громади, до складу якої входить близько 30 сіл, ця проблема вирішена.

В Червонокам'янську лабораторію було придбано і встановлено автоматичний гемоаналізатор крові та аналізатор сечі на загальну суму 230 тисяч гривень. Тепер результат можна отримати вже через лічені хвилини, тож попередній діагноз і план лікування визначається на місці. Цей дороговартісний проект був реалізований завдяки тісній співпраці соціально відповідального бізнесу і керівництва громади. Михайло Гончаренко, голова СВК ім. Фрунзе і Олег Волянський, голова Попельнастівської сільської ради, передали комплект сучасного обладнання до Червонокам'янської амбулаторії. Сімейний лікар Руслан Питула з радістю і вдячністю прийняв подарунок та подякував за нього від імені своїх пацієнтів.

Михайла Степановича Гончаренка, який профінансував проект, добре знають не тільки односельці, а й у районі та області. Головує він у виробничому кооперативі вже 24 рік, з 1997 року, а до того, ще 12 років працював у цьому ж господарстві головним агрономом. Тож і землю, і своїх земляків знає і розуміє, як ніхто інший.

За багаторічну сумлінну працю Михайло Гончаренко і очолюваний ним колектив неодноразово заносився на районну Дошку Пошани, отримував Грамоти та Подяки від організацій та підприємств, з якими його СВК веде співпрацю.

Допомагати людям — це вже добра традиція, бо багато років господарство надає допомогу коштами та сільгосппродукцією Червонокам'янській школі та місцевому дитячому садочку. Цього року став можливий благодійний проект вже для Червонокам'янської лікарні.