Вперше репортаж про культурно-освітній центр "Толока" знімала телевізійна група з Києва

  • 281

Вперше репортаж про культурно-освітній центр "Толока" знімала телевізійна група з Києва. Михайло Костів, продюсер і співробітник Національного музею Голодомору-геноциду зустрівся 25 вересня з Олегом Волянським, головою Попельнастівської ТГ. Михайло Костів сказав: "Довідався про Ваш Центр з публікацій обласної преси. Планували наш візит ще минулого року, проте пандемія змінила плани. Вражений Вашою "Толокою", рівнем та концепцією експозиції, стилем викладання матеріалу та зібраними артефактами. Все це збагатить фільм, над яким ми працюємо."

Олег Волянський подякував за візит і зазначив: "Такого рівня ми досягли не раптово. Цьому передували два роки підготовчих робіт та три роки напруженої роботи Центру в пошуковому режимі. Секрет нинішньої популярності "Толоки" в продуктивній співпраці влади, соціально відповідального бізнесу та місцевих жителів, які наповнюють Центр не тільки новими артефактами, але, що важливіше, ідеями і сенсами. Розвиваючи ці ідеї "Толока" росте і розвивається і працює вже не тільки для району, але й для всієї області. Це стосується не тільки екскурсійної, а й видавничої та науково-дослідницької діяльності. Влада та депутатський корпус всіляко сприяє цьому, підтримуючи програми та плани Центру, особливо в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді."

В приміщенні культурно-освітнього Центру, де відбувалося спілкування, було також записано декілька інтерв'ю та якісні відеозображення унікальних знахідок часів Голодомору 1932-1933 і 1947 років.