Спільна Священна рада РДЦС ОСІДУ РУНВіри та ДЦ ОСІДУ РУНВіри

  • 384

Фото без опису29 травня 2021 у селі Олександрівці, що входить до складу Попельнастівської територіальної громади, відбулася спільна Священна рада РДЦС ОСІДУ РУНВіри (Голова - Мирослав Марченко) та ДЦ ОСІДУ РУНВіри (Голова – Віхор Кошуба).

Серед інших питань порядку денного розгядалися заходи з відзначення 100-ліття від дня народження засновника РУНВіри, пророка України Лева Силенка; реєстрацію в Україні релігійних символів РУНВіри; та питання про нерелігійні течії у РУНВірі.

Рада пройшла у головному храмі прихожан РУНВіри, перетвореного на Святиню Різдва Лева Силенка. Храм являє собою цікаву архітектурну споруду, з вітражем, багатим художнім розписом та музеєм Лева Силенка, який народився і провів дитячі роки у цьому селі. Цей храм може стати цікавим туристичним об'єктом обласного рівня.

Начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту та культурної спадщини Михайло Ковальчук, Наталія Шкуратько і Аліна Бичко - спеціалісти відділу культури Попельнастівської ТГ, провели ознайомчу зустріч і перемовини з керівниками РУНВіри в Україні щодо подальшої співпраці у туристичній сфері.

Рада відбулася з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів. Делегати, які з об’єктивних причин не змогли приїхати у Олександрівку (Богоявленське), мали змогу взяти участь у роботі спільної Священної ради віддалено, шляхом відеоконференції через платформу ZOOM або MEET.

Про Лева Силенка більше читати  тут: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9B%D0%B5%D0%B2_%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%96%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87?fbclid=IwAR2P6q-Rb92lBI37XkeuMDBp25O4J8hcCp4tDmRi05_icomxxC5GbmUV-Us