18 травня 2021 року у Добронадіївці відбулося урочисте відкриття Центральної публічної бібліотеки Попельнастівської ТГ

  • 367

18 травня 2021 року у Добронадіївці відбулося урочисте відкриття Центральної публічної бібліотеки Попельнастівської ТГ.

У своєму виступі голова Попельнастівської громади Олег Волянський наголосив, що освіта і культура були і залишаються у центрі уваги керівництва та депутатського корпусу. І сьогоднішня подія - це закономірний результат зусиль великої команди однодумців, в планах яких якісне і поступове оновлення всієї культурної сфери нової Попельнастівської громади. Це не перша і не остання бібліотека, яка оновлюється і стає центром дозвілля і активностей для місцевих жителів.

Олег Володимирович привітав всіх присутніх з Міжнародним днем музеїв і закликав проявити громадянську свідомість при оновленні музейних експозицій. Він також презентував перший номер інформаційного бюлетеня "Попельнасте - серце громади" та подарував перші примірники всім бібліотекарям громади та гостям.

Людмила Якимчук - директор Центральної публічної бібліотеки Попельнастівської громади надала слово почесним гостям. З привітаннями виступили: Валентина Животовська - директор Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Чижевського і ії заступник Оксана Ткаченко, Михайло Ковальчук - начальник відділу культури, молоді і спорту та культурної спадщини, а також Наталія Шкуратько і Аліна Бичко - спеціалісти відділу культури, Володимир Коваленко - староста Добронадіївки, Тетяна Коваленко - староста Щасливого, Тамара Шетиля - депутат Попельнастівської сільради, Олександр Єфімов - директор Добронадіівської школи.

Всі виступаючі подарували для оновленої бібліотеки корисні та креативні подарунки, та побажали Людмилі Іванівні творчих злетів, вдячних читачів та успішних проектів. Лейтмотивом в усіх промовах лунала тема єднання, співпраці та взаємодопомоги між клубними працівниками, бібліотекарями та педагогами нашої громади.

В культурній програмі виступили представники сільських будинків культури і бібліотек з Михайлівки, Олександрівки, Попельнастого, Червоної Кам'янки і Добронадіівки. Вокальні номери, вірші та театральні сценки достойно завершили урочистості, а екскурсія до місцевого музею, яким вже багато років опікується Тетяна Двалішвілі, стали ще однім сюрпризом для присутніх.

По закінченню урочистостей та вручення подарунків і призів учасникам конкурсу "Великоднє диво", відбулася виробнича нарада бібліотечних працівників, на якій було обговорено найближчі плани та перспективи розвитку бібліотечної галузі Попельнастівської громади.Фото без опису