Зібрання старожитностей Максима Щербакова покладено в основу виставкової експозиції Культурно-освітнього Центру "Толока"

  • 455

Фото без описуЗахищати Україну можна навіть після смерті. Так, як зробив це Максим Щербаков, наш земляк. Максим народився 06.09.1984 у Жовтих Водах. Закінчив Попельнастівську ЗОШ І-ІІІ ст. у 2002 році. Служив у Збройних силах України, прикордонником у 2002-2004 роках. Навчався у Кіровоградському Державному педагогічному університеті. Помер від важкої хвороби 14.05.2009 року.

Все своє коротке життя цікавився історією рідного краю. Проживаючи у Попельнастому, з самого дитинства інтенсивно збирав предмети української старовини.

З вдячністю нагадуємо, що в основу виставкової експозиції Культурно-освітнього Центру "Толока" покладено зібрання старожитностей саме Максима Щербакова, передане його сім'єю у подарунок попельнастівській громаді.

Напередодні другої річниці відкриття "Толоки", висловлюємо слова подяки та пам'яті батькам Максима, рідним та всім близьким по духу людям. Створення Центру - це довгоочікувана подія, яка стала результатом спільної праці багатьох жителів попельнастівської громади. Місцеві жителі також продовжують безкорисно наповнювати фонди Центру унікальними документами, фотографіями і предметами побуту, які працюють на виховання нового покоління патріотів України. Ми - пам'ятаємо.