Поповнення експозиційної вітрини КОЦ "Толока"

  • 556

Фото без опису

І колективні, і індивідуальні сімейні екскурсії до "Толоки"вже давно стали популярними у жителів Попельнастого. Вони набули форми невимушеного спілкування та взаємовігідного обміну знаннями, думками та планами на майбутнє. У формі квесту чи гри легше встановлюються зв'язки з різновіковою групою, освоюється та пізнається освітній простір нашого Центру, де до всього треба доторкнутися руками.

Нерідко відвідувачі доповнюють своїми спогадами розповідь екскурсовода, або дарують якісь старожитності. Ось і цієї неділі, 21 березня, відбулося чергове поповнення експозиційної вітрини у Культурно-освітньому центрі "Толока".

Олександр Шовгеля разом з дружиною Тетяною, онуками Валерією і Дімою передали до нашої колекції подарунок. Знахідки на власному полі Олександра Шовгелі виявилися традиційними для нашої території пестом-товкачем та шліфувальним каменем. Спеціалісти з ДІМу (Дніпровський історичний музей) повідомили, що подібні інструменти виготовлялись на нашій території в період з 10-го тис. до н. е. - до 9-13 стол. н.е. щиро дякуємо сім'ї Шовгелів за цінний подарунок. Сподіваємося, що не тільки екскурсію, а й момент самостійного вкладання експонату у експозиційну вітрину - надовго запам'ятають і діти і дорослі.

Окрема подяка Тетяні Войцеховській за регулярні фахові консультації, які вона надає нашому Центру вже не один рік. "Толока" розвивається завдячуючи зусиллям багатьох небайдужих людей.Фото без опису