Шановна попельнастівська громадо! Кожного року на початку весни ми вшановуємо Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

  • 645

Фото без опису

 

           Шановна попельнастівська громадо! Кожного року на початку весни ми вшановуємо Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня минає річниця від його дня народження, а 10 березня – роковини смерті.
Ці дві дати – світла і трагічна переплітаються в уяві багатьох українців у вінок вдячної любові до нашого духовного батька, який все своє життя поклав на вівтар служіння своєму народові та звеличення його мови.
Бо ж насправді мова наша чи не найголовніша зброя у збереженні українських національних надбань й усього обширу українства в державі.
Чудово сказав про значення Тараса Шевченка і його безсмертної творчої спадщини Іван Франко: «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі і вільні шляхи професорам та книжним ученим».
І це справді так, оскільки Тарас Шевченко у своїй творчості яскраво відобразив волелюбні думки і настрої нашого народу. Саме тому його висока пристрасна поезія знайшла живий відгук у серцях людей, а його безсмертний «Кобзар» присутній у домівках всіх українців. Саме з цією книжкою ми вчимося читати, вчимося мислити і діяти, боротися і перемагати!

Олег Волянський, голова Попельнастівської сільської ради.