Олександрійське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує. З 24 лютого 2021 року в Україні впроваджено «жовтий» рівень небезпеки

  • 616

Фото без опису

З 24 лютого 2021 року в Україні впроваджено «жовтий» рівень небезпеки

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17лютого                2021 року № 104 з 24 лютого в Україні впроваджено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки й оновлене карантинне зонування з критеріями послаблення або посилення обмежувальних заходів, а також подовжує дію карантину до 30 квітня 2021 року.
Відповідно до постанови на території країни діятимуть чотири рівні епіднебезпеки : «зелений», «жовтий», «помаранчевий» і «червоний».
«Зелений» рівень встановлюватиметься одночасно на всій території України й дасть змогу ослабити карантинні обмеження. Його буде досягнуто, якщо рівень захворюваності на грип і ГРВІ на території не менше ніж               13 регіонів України не перевищуватиме 50% епідпорога, встановленого для регіону. Другий показник - це коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 методом ПЛР і на антиген менше ніж 5%.
З 24 лютого на території України діятиме «жовтий» рівень епіднебезпеки, відповідно до якого закладам громадського харчування дозволено працювати на годину довше - до 00:00, а відвідування закладів освіти - групами понад               20 осіб, дозволена робота басейнів та збільшена кількість відвідувачів у спортивних залах, фітнес-клубах тощо.
При «жовтому» рівні забороняється:
- перебування в громадських місцях, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту (респіраторів або масок);
- проведення масових заходів, робота кінотеатрів, театрів із завантаженням зали понад 50%;
- перевезення пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння;
- проведення дискотек, робота нічних клубів, дозвілля в закладах харчування;
- робота закладів громадського харчування з 00:00 до 7:00, окрім адресної доставки й замовлень навинос, розміщення відвідувачів на відстані менше ніж 2 м і більше чотирьох осіб за столом, не враховуючи дітей до 18 років;
- діяльність суб'єктів господарювання, які не забезпечили маркування для дотримання дистанції, не забезпечили персонал засобами індивідуального захисту (ЗІЗ), обслуговують покупців без ЗІЗ;
- діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторно-курортних закладів, закладів, які надають соціальні послуги та послуги з реабілітації;
- відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває понад 50% персоналу та здобувачів освіти;
- проведення в закладах освіти заходів за участю більше однієї групи або класу;
- проведення медичними закладами планових госпіталізацій;
- масові заходи (свята, вистави, збори тощо)
Фахівці Держпродспоживслужби разом із представниками Нацполіції продовжують здійснювати моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.
Будьте здорові та дотримуйтесь протиепідемічних вимог!