Асоціація благодійників України інформує

  • 492

Увага! Триває Конкурс “Благодійна Україна 2020”

Фото без опису

 

 Конкурс засновано  в 2007 році. В форматі «Благодійна Україна» проводиться з 2012 року Асоціацією благодійників України. Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Завдання Конкурсу:

• популяризація благодійництва, меценатства та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик;
• відзначення кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року;
• інформування суспільства про кращі практики благодійної діяльності;
• популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми. Форму заявки можна скачати за посиланням. До заявки доцільно додати заскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи). Автори конкурсних заявок несуть відповідальність за достовірність наданої ними інформації. Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив. Цьогоріч переможців визначатимуть в 16-тьох основних, 3-ох індивідуальних та 4-ох спеціальних номінаціях (у заявці обов’язково вказати номінацію/ї , у яких заявка братиме участь).

Асоціація благодійників України є засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» - це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі. Конкурс є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За його підсумком кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром». Конкурс за роки його проведення став знаковою подією у суспільному житті нашої країни.

До Наглядової ради конкурсу входять: голова Наглядової ради Анжеліка Рудницька (співачка, мисткиня, журналіст і громадська діячка), Сергій Фоменко (лідер гурту «Мандри»), Іван Малкович (директор видавництва «А-БА-БА-ГА- ЛА-МА-ГА»), Ірма Вітовська-Ванца (акторка, волонтерка), Юлія Федів (директорка УКФ), Сергій Фоменко (співак та волонтер), Лариса Білозір (народна депутатка України), Іванна Климпуш-Цинцадзе (Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу), Ірина Борзова (народна депутатка України), Катерина Ющенко, представники культури, освіти, бізнесу та ЗМІ. Головою Національної експертної ради є Марина Криса, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Приятелі дітей».

При підготовці та проведенні Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників України традиційно співпрацює з державними органами влади. Протягом років проведення Конкурс підтримують Міністерство освіти і науки, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство культури України.

Нашим партнером був Держ. комітет телебачення та радіомовлення України.

На початку листопада 2020 року було оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2020». У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну’ допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2020 року. Заявки на. участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив. Останній термін подачі заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна - 2020» - 1 березня 2021 року. 

Додаткову інформацію про конкурс при потребі можна отримати на його офіційному сайті www.blagoukraine.org або в Оргкомітеті конкурсу. Відповідальна особа: виконавча директорка Асоціації благодійників України - Оксана Лобко, контактний тел. (067)16-404-11, електронна пошта: konkurs.blago@gmail.com.

Сподіваємося на Вашу прихильність, підтримку та подальшу плідну співпрацю. Переконані, спільними зусиллями ми сприятимемо розвитку благодійності в Україні.

З повагою та надією на подальшу плідну співпрацю,

Президент Асоціації благодійників України,

 Олександр МАКСИМЧУК