До відома керівників сільськогосподарських підприємств, одноосібників

  • 709

                                             До відома керівників сільськогосподарських підприємств, одноосібників

      На виконання протоколу від 06 лютого 2020 року №2 «Про недопущення випадків отруєння бджіл засобами захисту рослин при обробках медоносних рослин; про співпрацю осіб, які застосовують засоби захисту рослин з бджолярами щодо попередження про час і місце обробки посівів.» необхідно:

                                                                                                                                   Фізичним та юридичним особам які

                                                                                                                                   застосовують засоби захисту

      1. Забезпечити виконання вимог ст.30, ст.31, ст.37 Закону України «Про бджільництво» від 22.02.2000 №1492-111 ( при застосуванні засобів захисту рослин для обробки медоносних рослин, не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попереджати про це сільських (селищних) голів, голів об’єднаних територіальних громад, пасічників, пасіки яких розташовані на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому письмово повідомляти, дату обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Обробки проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові та вечірні години. Не допускати обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

                                                           Термін виконання - протягом 2020 року

 

      2.Відповідно до пункту 6.2.13 ДСП «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСанПіН 8.8.1.2.001-98, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 18.12.96 № 382, при застосуванні пестицидів за допомогою авіації необхідно суро витримувати визначені ДСП 382-96 санітарно-захисні зони від ділянок авіахімічних обробок до інших об’єктів (населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, джерел водопостачання, тощо):

        а) 5 км від місця постійного перебування медоносних пасік;

        б) 2 км від рибогосподарських водойм, відкритих джерел водопостачання, місць випасу домашніх тварин, об’єктів природно-заповідного фонду (національних парків і т.п.);

         в) 1 км від населених пунктів, тваринницьких та птахівничих ферм, а також посівів сільськогосподарських культур, які вживаються в їжу без термічної обробки, садів, виноградників і місць проведення інших сільськогосподарських робіт.

                                                        Термін виконання – протягом 2020 року

                                                                                                                   Керівникам господарств всіх форм власності,                                                                                                                     що застосовують засоби захисту рослин

       3. Звітувати в Олександрійське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області про застосування засобів захисту рослин на електронну адресу 19.dpss.kr@ukr.net. Термін виконання - щоквартально 03 числа місяця, що настає за кварталом Власникам пасік

      4.Проводити паспортизацію пасік у встановленому законом порядку. Зареєструвати пасіку за місцезнаходженням пасіки. При зміні адреси пасіки (при перевезенні, кочівлі та ін.), поставити пасіку на облік у сільській (селищній) раді, об’єднаній територіальній громаді, на територію якої прибув на кочівлю або на території якої розмістив пасіку.

                                                           Термін виконання - протягом 2020 року